Lördagkväll!


» Kommentarer(0) «
Tänkte skriva fredagkväll! Helt dagavild känner jag mig.
Nu är bullarna bakta och maten uppäten iallafall:) Blir nog en tidig kväll, känner att huvudvärken kommer smygandes så är väl lika bra att sova.
Maten som vi gjorde idag vart riktigt bra och kommer nog göras om :) Och det ser ju gott ut också!
Nu är bullarna bakta och maten uppäten iallafall:) Blir nog en tidig kväll, känner att huvudvärken kommer smygandes så är väl lika bra att sova.
Maten som vi gjorde idag vart riktigt bra och kommer nog göras om :) Och det ser ju gott ut också!
Här har ni receptet
Ingredienser
- 400 g torskfilé
- 1 tsk salt att gnida in fisken med
- ca 170 g kräftstjärtar i lake
- ca 900 g fast potatis
- 2 morötter
- 200 g sugarsnap peas
- 3 msk smör eller margarin
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk (gärna 3 %)
- ca 1 1/2 msk riven pepparrot
- 3 msk hackad dill
- 1/2 citron i klyftor till servering
- salt och peppar
- Tina torsken om den är fryst. Torka av den med hushållspapper. Gnid in fisken runtom med salt. Låt kräftstjärtarna rinna av.
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala morötterna till breda ”morotsnudlar” med en potatisskalare. Tillsätt morötter och sugarsnaps när ca 1 minut av potatisens koktid återstår. Gör resten under tiden.
- Smält matfettet i en kastrull. Ta från värmen och vispa ner mjölet. Späd med mjölk lite i taget under omrörning. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör ner pepparroten.
- Lägg ner fisken i såsen. Sjud ca 5 minuter under lock. Tillsätt kräftstjärtar och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera torsk- och kräftpannan med kokt potatis, grönsaker, citronklyftor och gärna knäckebröd.

Kommentarer
Trackback