Lördagkväll!

2013-03-23 21:31:00 Min vardag
» Kommentarer(0) «


Tänkte skriva fredagkväll! Helt dagavild känner jag mig.
Nu är bullarna bakta och maten uppäten iallafall:) Blir nog en tidig kväll, känner att huvudvärken kommer smygandes så är väl lika bra att sova.
Maten som vi gjorde idag vart riktigt bra och kommer nog göras om :) Och det ser ju gott ut också!

Här har ni receptet

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 1 tsk salt att gnida in fisken med
  • ca 170 g kräftstjärtar i lake
  • ca 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 200 g sugarsnap peas
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk (gärna 3 %)
  • ca 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad dill
  • 1/2 citron i klyftor till servering
  • salt och peppar
  1. Tina torsken om den är fryst. Torka av den med hushållspapper. Gnid in fisken runtom med salt. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala morötterna till breda ”morotsnudlar” med en potatisskalare. Tillsätt morötter och sugarsnaps när ca 1 minut av potatisens koktid återstår. Gör resten under tiden.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Ta från värmen och vispa ner mjölet. Späd med mjölk lite i taget under omrörning. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör ner pepparroten.
  4. Lägg ner fisken i såsen. Sjud ca 5 minuter under lock. Tillsätt kräftstjärtar och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera torsk- och kräftpannan med kokt potatis, grönsaker, citronklyftor och gärna knäckebröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback