Fränt Te

2012-01-07 17:49:31 Klara tipsar
» Kommentarer(2) «


Kollade på JamieOliver 30min och såg nått häftigt:)
Blommande te! han hade jasmin för att smaksätta sitt ris men man kan lika gärna göra i ett glas för att dricka själv :) Dyrt och onödigt men ack så häftigt!
Någon som testat?
Är alltså en liten torkad boll från början men när man häller på varm vatten vecklas den ut och blir till den blomma den en gång var :)
Bilder google

Kommentarer
Postat av: Suzan

coolt!

2012-01-08 @ 10:09:55
URL: http://www.ettdussinpannor
Postat av: Anna, Enkoppte.nu

Hej Klara!

Jaa, visst är de häftiga? Dock är dessa "teblommor" inga blommor, utan fantastiska små konstverk där man för hand (!) bundit samman teblad och olika sorters blommor. Ännu häftigare, tycker jag! :)Den översta bilden kommer från webshopen Enkoppte.nu, och företställer Tea Flower; ett vitt te som när det öppnar sig visar en bukett av teplantan Camellia Sinensis egna skira blommor, dvs inget jasminte. Tea Flower är ett av de ovanligare blommande teerna, faktiskt!Varje liten boll räcker till 8-10 dl vatten (lagom för en kanna, med andra ord), och man kan fylla på vatten flera gånger.Jag gillar Jamies idé att smaksätta riset själv, måste bli hur gott som helst! Kan hålla med dig om att det blir dyrt om man använder teblommor (som kostar 12-15 kronor styck), själv skulle jag nog istället använda Organic Jasmine: http://enkoppte.nu/product.html/organic-jasmine?category_id=14Ha en fin dag och hör gärna av dig till mig om du har frågor, vill låna fler bilder eller något annat!/Anna Ceder

hej@enkoppte.nu

www.enkoppte.nu

www.facebook.com/enkoppte

2012-01-09 @ 09:43:31
URL: http://www.enkoppte.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback