Hammarbyserien!

2012-02-12 16:18:20
» Kommentarer(0) «


En SJUKT BRA serier i 4st böcker varav jag har läst det 3 första!
Första boken Pepparkakshuset:
En man sätter sig tillrätta på tunnelbanan och ser alla gråtrista ansikten omkring sig och känner sig tillfreds. Han är framgångsrik, lyckligt gift och far till 3 bran och allt kan bara bli bättre. I fönstret ser han spegelbilden av någon som stirrar på honom, syns det utanpå att han är lycklig? Tåget bromsar in och han gör sig redo att stiga av, utan att märka att den dystra figurer också reser sig.
Flera grymma mord inträffar i mellansverige på kort tid när kriminalinspektör Conny sjöberg börjar ana att det hör ihop blir han kall inombords. Det finns en människa därute som har en mycket personlig drivkraft och som inte lär rygga undan för något.
En bra bok som tillbörjan känns som en helt vanlig deckare men sen händer något och man blir helt fast!
Carin är en författare som får en att slita sig fast vi boken!
Andra boken mamma, pappa, barn:
Hammarvypolisen måste handla snabbt. På kort tid inträffar det två mord som båda hamnar på kriminalkommisareie Connu sjöbergs bord. En sextonårig flicka med trassliga familjeförhållande hittas strypt på en toalett på en findlansfärja. Under ett joggingpass finner polisen Petra westman ett svärt medtaget spädbarn i en buske och i närheten påträffas en kvinna utan id-handlingar död. Samtidigt vaknar en treårig flicka en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flytt därifrån. Hanna är ensam kvar, inlåst i lägenheten. Och tiden den går.
Jag tycker nog denna bok är den bästa av dom tre :) Men jag älskar alla såklart!
Tredje boken vyssan lull:
Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?
Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet.
Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott var död.
Denna bok är väldigt spännande och man kan inte ana vem som är mördaren fören på slutet!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback